VEEL SNELLE SPRINTERS IN ZLM TOUR

De ZLM Tour, onderdeel van de UCI ProSeries, die van 8 tot en met 12 juni wordt verreden, kent dit jaar opnieuw een sterk rennersveld met diverse WorldTour ploegen.

Een Nederlandse nationale selectie zal in het oranje deelnemen. Voor TeamNL starten onder meer Niki Terpstra en oud-ZLM Tour-winnaar Sebastian Langeveld.

Het rennersveld bestaat verder uit de Continental Teams: ABLOC Cycling Team, Beat Cycling, METEC-Solarwatt P/B Mantel, VolkerWessels Cycling Team, RIWAL Cycling Team, Bike Aid, Tarteletto – Isorex en Allinq Continental Cycling Team met veel Nederlands talent binnen de gelederen. Zij krijgen de kans om zich te meten met de wereldtop. Daarmee draagt de ZLM Tour bij aan de talentontwikkeling van de volgende generatie Nederlandse toppers.
Er zijn ook een groot aantal rappe sprinters, die voor etappewinst willen gaan. Een aantal van hen verschijnt over enkele weken wellicht ook aan de start in de Tour de France. Olav Kooij (Team Jumbo-Visma), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), John Degenkolb en Sam Welsford (Team DSM), Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix), Arvid de Kleijn (Human Powered Health), Sasha Weemaes (Sport-Vlaanderen – Baloise) en Bram Welten (Nationale Selectie) zijn de bekendste snelle mannen die op de deelnemerslijst staan.
Het etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
8 juni: 1e etappe Kapelle-Wemeldinge-Kapelle (101 kilometer)
9 juni: 2e etappe Veere-Goes (183 kilometer)
10 juni: 3e etappe Heythuysen-Buchten (186 kilometer)
11 juni: 4e etappe Rucphen-Mierlo (195 kilometer)
12 juni: 5e etappe Made-Rijsbergen (168 kilometer)
In totaal rijden de renners ruim 833 kilometer door Zeeland, Limburg en Brabant. Voor mensen die naar de wedstrijd willen komen kijken, is het routeschema terug te vinden op de website www.zlmtour.nl.
Wielerliefhebbers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de start- of finish van de etappes. De etappewedstrijd is te volgen via verschillende social media-kanalen: Facebook (www.facebook.com/ZLMTour), Twitter (@ZLM_Tour) en Instagram (www.instagram.com/zlmtour).

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
15:05 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)
15:05 Christina Loreena with Hemel Zonder Sterren (02:52)
15:26 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
15:34 Edwin Verstraten with Hitladder Top 20 (02:43)
15:37 Boaz with First Round' s On Me (03:52)
15:41 Four Tops with Bernadette (02:55)

Laden...

Laden

Laden…