Mans de Jong: teller dode eekhoorns staat al op zeven

Inmiddels zijn er al zeven eekhoorns dood op het wegdek aangetroffen. Het zijn met name de Rucphensebaan en de Noorderstraat waar de slachtoffers vielen.

Vanuit hun leefgebieden, die gelegen zijn tussen de Kerkeheidestraat, de Koekoekstraat en de Noorderstaat, trekken ze naar de tuinen. Daar verzamelen ze walnoten en hazelnoten als wintervoorraad. Een ander leefgebied bevindt zich in het noordelijk deel van de Krommestraat. Vanuit deze plek trekken de diertjes de Vosdonkseweg over om in wijk de Branden de tuinen af te struinen op zoek naar de lekkernijen. Bovendien zijn de hazelnootbomen op het Neerhofplein erg in trek. Meerdere mensen hebben ook hier al eekhoorns waargenomen.

De noten moeten een bijzondere aantrekkingskracht uitoefenen op de diertjes. De diertjes zien er kennelijk niet tegenop om zover van hun bosgebiedjes weg te trekken. Kennelijk hebben ze deze voedzame noten nodig, nu de winter weer voor de deur staat. Helaas vallen er zoveel slachtoffertjes. Tot nu toe blijken de aangetroffen verkeerslachtoffertjes allemaal mannetjes te zijn.

De gemeente zou er wijs en goed aan doen om in de periode dat de eekhoorns op pad gaan voor de noten, waarschuwingsbordjes met een afbeelding van een eekhoorn te plaatsen op die plekken waar ze hun oversteek wagen.

Een andere mogelijkheid is dat de Noorderstraat wordt omgevormd tot een 30-km zone. Zo wordt het ook veiliger voor de burgers.

Mans de Jong

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…