TERUG IN DE TIJD – MUSEUM DE KUNST VAN HET LEVEN

Gelegen in het Sint Paulushofje aan de Markt, dat oorspronkelijk bedoeld was voor de huisvesting van arme vrouwen maar dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt bewoond, bevindt zich Museum Kunst van het Leven. Je komt het museum binnen bij het winkeltje, de grutterij. Via het oude cafeetje kom je terecht in een ruimte die stilstaat bij de geschiedenis van de psychiatrie in Etten-Leur.

Ook is er een ruimte met aandacht voor de eerste gemotoriseerde vlucht met een vliegtuig boven Nederlands grondgebied. Dit vond plaats in juni 1909. Absoluut pareltje op de begane grond is de Van Gogh Boerenkamer uit de tijd dat de familie Van Gogh in Etten woonde (1875-1882). Op de eerste verdieping zijn in een moderne en interactieve presentatie vooral oude ambachten terug te vinden.

Naast dat in het museum alles te zien is over de verschillende aspecten van het verleden van Etten-Leur, wordt ook een plek gecreëerd voor jong en oud. Interactiviteit wordt gecombineerd met fysieke activiteiten en educatie voor scholen zoals; presentaties, open podia, workshops voor scholen, schildercursussen en nog veel meer. Openingstijden:

Di t/m za: 13:00 – 17:00 uur (Inloop tot 16:00 uur).

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel1

Laden...

Laden

Laden…