TIENTALLEN BEKEURINGEN TIJDENS CONTROLE

De politie heeft 4 oktober 75 automobilisten bekeurd tijdens een controle vanuit een touringcar op de A16, A17 en A58. De meeste bestuurders zijn bekeurd, omdat zij een telefoon vast hielden tijdens het autorijden.

Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan. In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je medeweggebruikers.

Anderen kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel, het rechts inhalen en het rijden over de vluchtstrook. Bij Steenbergen werd de MONOcam geplaatst. Hierop werden nog eens 24 bestuurders bekeurd voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden.

Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politieteam in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Bauer - Lieve Schat

Laden...

Laden

Laden…