TIENTALLEN DUITSE HUURBOLIDES VAN DE WEG GEHAALD

De jacht in West-Brabant en Zeeland op levensgevaarlijke, jonge wegpiraten in buitenlandse huurauto’s is een succes. Het afgelopen half jaar heeft de politie 43 supersnelle, peperdure huurbolides van de weg gehaald, waarvan 31 in Roosendaal en omgeving. Het regionale proefproject is zo effectief dat het mogelijk landelijk wordt uitgerold. In de Tweede Kamer diende regeringspartij VVD een motie in.

Het project bevestigt volgens de burgemeesters wat ze al vermoedden en vreesden, dat de meeste snelle huurauto’s een directe link hebben met (drugs)criminaliteit in het gebied. Vrijwel alle bestuurders en inzittenden van de in beslag genomen voertuigen blijken volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage ‘criminele antecedenten’ te hebben, een strafblad vooral voor drugsvergrijpen.

Er is een wettelijke oplossing gevonden door terug te grijpen op een wetsartikel over zogeheten joyriding. Kan je niet aantonen dat jij de wettige bestuurder bent, kan je voertuig in beslag genomen worden. Bestuurders krijgen een proces-verbaal en politie stelt de Belastingdienst ook op de hoogte. Hopelijk werkt het project ook preventief, en beseft een nieuwe generatie jongens dat dit niet loont.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Gerard Joling & Tatjana - Can't Take My Eyes Of You

Laden...

Laden

Laden…