TIJD VOOR DE NESTKAST

Nu de winter zich aangekondigd zouden wij Moeder Natuur actief kunnen helpen. Je zou de vogels een handje kunnen helpen door het ophangen van een nestkast. In najaar en winter slapen in een nestkastje scheelt een plankdikte. Hang het nestkastje altijd met het invlieggat naar het noorden of oosten. Hang de nestkast nooit de hele dag in de zon. De ophanghoogte speelt geen rol.

Vogels hebben een lichaamswarmte van ong. 40 graden en zitten met meerdere jongen in het nestkastje. Mezen kunnen 8 tot 12 jongen hebben. Het invlieggat bepaald welke vogelsoort toegang heeft/krijgt tot het nestkastje. Een nestkastje met een invlieggat met doorsnede van 3.5 cm is geschikt voor de meerdere vogelsoorten als mezen, huis/ringmus, bonte vliegenvanger, roodborst en gekraagde roodstaart.

Verwijder nadat de jongen zijn uitgevlogen het oude nest met warm water. Een schoon nestkastje geeft de vogel nieuwe kans op een tweede broedsel. Wil je zelf een nestkastje maken kijk dan op internet. Kopen op de Heemtuin in Rucphen kan ook. Heel bijzonder is het om te mogen zien hoe druk de oudervogels het hebben met het grootbrengen van hun kroost. Doe de kat een belletje aan.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Radi Ensemble - Wacht Op Mij Mona Lisa

Laden...

Laden

Laden…