TWEE BOUWPLANNEN REALISTISCH IN ZEGGE

Er komt eindelijk schot in de woningbouwplannen voor Zegge. Eerst legde Peter Jacobs van Jawel zijn bouwplan Hoefstraat bij de gemeente neer, vervolgens trokken ook de Gebroeders Nouws het oude plan Zegge-Oost uit de kast.

Even was er een kink in de kabel toen Jacobs te horen kreeg dat zijn plan in de wacht werd gezet ten faveure van Zegge-Oost, het braakliggend gebied tussen de Kapelstraat en de Spoorstraat. De opdracht om Jawel BV voorlopig de negentien woningen aan de Hoefstraat niet te laten bouwen, zou afkomstig zijn van wethouder René Lazeroms.

De aannemer uit Wouwse Plantage ging daarna voortvarend te werk. Eind 2020 kreeg zijn bouwplan voor de uitbreiding met 19 woningen Hoefstraat West instemming van college en raad.

Gemeente Rucphen ontkent enige voorkeursbehandeling. “Beide plannen zijn in behandeling genomen. Voor Hoefstraat-West is destijds een positief principebesluit genomen. We zijn nu in overleg om tot een kwalitatief voldoende ontwerpplan te komen.”

Voor plan Zegge-Oost ligt sinds kort een compleet ontwerpbestemmingsplan ter toetsing. Bedoeling is om dat eind dit jaar ter inzage te leggen. De gebroeders Nouws willen pas over twee weken meer uitleg geven.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…