Twee mannen uit St. Willebrord aangehouden als verdachten in viervoudige moordzaak.

Enschede, Sint Willebrord – Vanmorgen, dinsdag 22 januari, zijn in Brabant twee mannen van 71 en 32 jaar uit Sint Willebrord aangehouden voor betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede. De twee worden ervan verdacht een wapen te hebben geleverd aan de reeds eerder aangehouden verdachten. Na de aanhouding is de politie gestart met een doorzoeking in een woning in Sint Willebrord. De twee mannen zijn overgebracht naar cellencomplexen van de politie-eenheid Oost-Nederland. Meerdere aanhoudingen worden overigens niet uitgesloten.

Op 13 november werd in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede vier mannen levenloos aangetroffen. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd dat de zaak sinds die tijd onderzoekt. Op 26 november zijn drie mannen aangehouden in de leeftijd van 30, 32 en 57 jaar die worden verdacht van betrokkenheid. Zij zitten nog steeds vast.

Waar zijn de tassen?
De politie is nog steeds opzoek naar twee tassen. Mogelijk dat getuigen uit de omgeving van Sint Willebrord deze tassen sinds 13 november ergens hebben gezien of gevonden. Vanavond zal opnieuw in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht  hiervoor aandacht worden gevraagd.  Dit programma wordt op NPO 1 om 20.30 uur uitgezonden en de volgende dag om 12.00 uur op NPO2 herhaald.

Tips en informatie nog steeds welkom
Het rechercheteam heeft nog steeds belang bij informatie van getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord wat kan helpen in het onderzoek naar dit gewelddadige misdrijf. Hopelijk maken de reeds gedane aanhoudingen het makkelijker voor mensen om naar voren te stappen om informatie te delen. Dit kan via de (gratis) opsporingstiplijn 0800 6070, het politienummer 0900 8844 of het onderstaande tipformulier. Melden kan ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000 of het Team Criminele Inlichtingen 079 3458999 (tussen 8.00 uur en 17.00  uur).

Het bericht Twee mannen uit Willebrord aangehouden als verdachte in viervoudige moordzaak. verscheen eerst op TV Krant West Brabant.

Bron: TV Krant website

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…