TWEEDE WEEK VAN DE SCHOOLTUIN NOORD-BRABANT

Van 22 t/m 26 mei vindt de tweede ‘Week van de Schooltuin’ plaats. In de provincie Noord-Brabant doen zo’n 7500 basisschoolleerlingen mee aan deze speciale week, waarin kinderen leren hoe ze zelf groente en fruit moeten zaaien, verzorgen en oogsten. Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten, die de Week van de Schooltuin organiseren, hopen hiermee bij te dragen aan een gezondere samenleving.

Het motto van de 2e editie van de Week van de Schooltuin is: samen zaaien, samen groeien. Leerlingen, juffen, meesters en moestuincoaches zullen deze week een recordaantal zaadjes zaaien. Voor scholen die zelf niet over een schooltuin beschikken, zijn er laagdrempelige lessen ontwikkeld. Ook wordt de Gouden Wortel weer uitgereikt aan een gemeente die zich volop inzet voor schooltuinwerk.

Zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groenten, fruit en bloemen, draagt bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. Meer info over de Week van de Schooltuin, hoe je kan meedoen als school of partner, welke activiteiten e.d. is te vinden op:
alliantieschooltuinen.nl/week-van-de-schooltuin

foto’s: Alliantie schooltuinen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Johnny Nash - Rock Me Baby

Laden...

Laden

Laden…