VAN GOGH EN MONDRIAAN GAAN ON TOUR.

Veertien replica’s van topstukken uit Nederlandse musea gaan ‘on tour’ langs ruim vijftig verzorgingstehuizen in Nederland. Tussen 27 okt en 4 januari bezoekt de Museum Plus Bus ouderen waaronder Breda, Teteringen enz. Hendrikje Crebolder voorzitter van de Museum Plus Bus; Deze ouderen zijn vaak extra eenzaam door de Corona-maatregelen. Daarom komen we graag naar ze toe om ze met deze kunst te verblijden .
(1/3)
Kosteloos en veilig bezoek. In de komende zes maanden zal de Museum Plus Bus ruim 50 tehuizen bezoeken. In de tour zitten absolute topstukken van Mondriaan, Van Gogh en van Jan Asselijn. Omdat deze replica’s gemaakt zijn met een zeer hoge resolutie zijn alle details extra goed zichtbaar. “Ze zijn bijna net zo echt als het origineel. Voordeel is dat je deze reproducties wèl kunt aanraken,” zegt Crebolder.
(2/3)
Naast veertien kunstwerken komt er ook een museumdocent langs om de bijzondere verhalen achter de werken te vertellen. Ook ontvangen de deelnemers een magazine met aanvullende informatie over de getoonde kunst. Dit jaar ver eenzamen veel ouderen nog meer dan andere jaren door de lockdown, thuis isolatie. Een bezoek van de Museum Plus Bus is gratis en volgens de RIVM-richtlijnen en gezondheid.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…