VEEGWAGENS WEER DE STRAAT OP IN GEMEENTE RUCPHEN

De Rucphense raad heeft mopperend 2 ton op tafel gelegd om de veegwagens weer op gang te helpen. Veel te duur, vindt iedereen. Maar je kunt Schijf, Zegge en Rucphen niet vol onkruid laten staan als Sprundel en St. Willebrord wel zijn geveegd. Het contract met de aannemer die de straten in de gemeente altijd veegde liep in juni af. Afspraken met een opvolger zijn nog niet rond.

Om te voorkomen dat de gemeente dicht zou groeien met onkruid, ging Rucphen tijdelijk in zee met een aannemer die het werk tijdelijk wilde doen. Deze rekent zo’n hoge prijs dat het jaarbudget voor vegen en onkruidbestrijding begin september op was. Wethouder Martijn Gijzen legde het veegwerk en de onkruidbestrijding stil en vroeg de gemeenteraad 187.000 euro om het weer op te kunnen pakken.

In Zegge, Schijf en Rucphen is niet meer geveegd, in Sprundel en St. Willebrord wel. De raad maakte het budget woensdag vrij. De VVD stelde voor de helft van het gevraagde budget te geven. Dan zouden alleen Rucphen en de helft van Schijf óf Zegge kunnen worden geborsteld. Geen goed idee, vonden de meeste fracties. We kunnen het niet maken als de ene kern netjes is en de andere vol onkruid staat.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Carpenters - Yesterday Once More

Laden...

Laden

Laden…