VEILIG VERKEER NEDERLAND WINT INNOVATIEAWARD 2023

Veilig Verkeer Nederland is winnaar van de Innovatie Award 2023 van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling met VVN Minecraft Verkeerseducatie. Een innovatie op wereldschaal voor het primair onderwijs. Leerlingen zijn werkelijk verkeersdeelnemer, maar in een virtuele en realistische 3D wereld. Lopend of fietsend voeren zij verkeersopdrachten uit. 36 beursdeelnemers stuurden een innovatie in.

Niet alleen in Nederland maar wereldwijd speelden 100.000 kinderen VVN Minecraft. De lancering door ministers Harbers en Wiersma vormde in maart 2022 het startsein voor het spelen van VVN Minecraft Verkeerseducatie op basisscholen in Nederland, waarvoor zich 1.000 scholen met 11.000 leerlingen aanmeldden. Dit is meer dan alleen een game en is bedoeld om spelenderwijs, bewust en onbewust, te leren.

Voor de groepen 5 en 6 van de basisschool presenteerde Veilig Verkeer Nederland voor het schooljaar 2021-2022 de eerste 4 van in totaal 16 hoofdstukken. Is een hoofdstuk succesvol doorlopen dan wordt dit afgesloten met een certificaat. Veilig Verkeer Nederland bedient  rechtstreeks ruim 70% van de bassischolen met VVN-Verkeersleermiddelen.

Bron: Onderzoek Minecraft Education in opdracht VVN

Foto’s: Minecraft Education VVN

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Polle Delano - In The Still Of The Night

Laden...

Laden

Laden…