VEILIGE OVERSTEEKPLAATSEN VOOR EEKHOORNS.

De gemeente Rucphen is sinds eind oktober 2 eekhoornbruggen rijker. Er hangen er al twee over de Kaaistraat en nu kunnen de eekhoorns zich ook veilig verplaatsen bij de Kozijnenhoek en Baanvelden en bij de Sint Martinusstraat. De plekken zijn uitgezocht op aanwijzen van de provincie. De bruggen zijn betaald met een subsidie die we hiervoor van de Provincie kregen.

(1/3)
In onze gemeente betreft dat vooral eekhoorns. Behalve de eekhoornbruggen, worden borden gezet die waarschuwen voor overstekende diertjes. Ook houden we met het opstellen van beplantings plannen rekening met eekhoorns en andere dieren. We kiezen voor bomen die niet alleen mooi zijn en minder onderhoud en rommel geven, maar ook voor bomen waarvan de noten, zaden en vruchten kunnen worden gegeten door eekhoorns.
(2/3)
Een stukje natuur in je achtertuin. Wethouder Lazeroms is blij met de subsidie en de eekhoornbruggen: ‘Voor mij staat de eekhoorn symbool voor hoe dichtbij de natuur nog is. Zeker in onze mooie, groene gemeente. Het is prachtig dat we met een simpel scheepstouw ervoor kunnen zorgen dat we nog lang kunnen genieten van spelende eekhoorns in de natuur en tuinen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…