VERDWALEN IN HET MAÏSDOOLHOF TE PRINSENBEEK

Een maïsdoolhof waar je in kunt verdwalen bij Hof van Overveld aan de Overveldsestraat in Prinsenbeek. Ieder jaar wordt het doolhof ontworpen en met de hand geschoffeld door eigenaar Piet Mathijssen (73). Dit jaar bestaat het maïsdoolhof 25 jaar, en Piet en zijn vrouw zijn nog even enthousiast als bij de eerste editie in 1999.

Het maïsdoolhof is vijf voetbalvelden groot, de mais is meer dan 3 meter hoog. Wie het doolhof wil ontrafelen, is er gemakkelijk 1,5 uur bezig. De meeste mensen maken op een gegeven moment hun ‘noodenvelop’ waarin de plattegrond zit open. Maar er komen ook groepjes volwassenen die niet opgeven, en met gemak drie uur aan het puzzelen zijn. Ieder jaar wordt een nieuw thema gebruikt voor de doolhof.

Dit jaar is contact gelegd met de Escher stichting. Het resultaat: een complex maïsdoolhof met de herkenbare illusies van Escher zoals de vissen en vogel, en de oneindige knoop. Piet is wekenlang bezig met de doolhof, en schoffelt handmatig de plantjes weg zodat de juiste paden ontstaan. Het maïsdoolhof is nog geopend tot 2 oktober, dagelijks van 10.00 uur – 18.00 uur. Meer info: hofvanoverveld.nl

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…