VERKEERSDOOLHOF LEERLINGEN BASISSCHOLEN ETTEN-LEUR

Op 5 oktober was het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof in het Vogelaarpark bij De Vleer. Zo’n 270 leerlingen van de groepen 7 van tien Etten-Leurse basisscholen zochten de juiste weg over een parcours met verkeersborden/lichten. Ze moesten bij iedere splitsing, met hun verkeersbordenkennis, beslissen waar ze wel of niet in mochten rijden. Zo is theorie praktijk, in een beschermde omgeving.

Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof begonnen, werden hun fietsen gecontroleerd door vrijwilligers van de plaatselijke VVN-afdeling. Zij werden geholpen door studenten van het Curio College. Op 6 oktober bezocht wethouder Jean-Pierre Schouw, samen met Jaap Visser van VVN afdeling Etten-Leur, drie basisscholen. De groepen 7 wonnen een prijs met hun deelname aan het verkeersdoolhof.

De Hofstee 1e prijs, De Hasselbraam 2e prijs en Aventurijn 3e prijs. De leerlingen van De Hofstee maakten de minste fouten. Hoe De Hofstee had gewonnen werd duidelijk in de klas. Zij wisten precies wat elk bord betekende. Ook van de borden waar het vaak bij fout ging in het doolhof. En nu op naar het verkeersexamen op de weg later in het schooljaar.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…