VERNIEUWDE INTERNETSTREAMS RADIO RUCPHEN

Wij zijn onlangs overgestapt naar een andere service/aanbieder van onze internetstreams. Hierdoor is de kwaliteit en bereikbaarheid van Radio Rucphen verbeterd. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze verbeteringen hebben we alles even voor je op een rijtje gezet.

Let op: Deze overstap heeft alleen invloed voor het online luisteren naar Radio Rucphen. Voor FM, TV en digitale radio is er niks veranderd en hoeft u daarom ook niets te doen.

Luisteren via je smartphone

Als je via je smartphone luistert willen wij je adviseren om via AAC te luisteren. Het luisteren via AAC zorgt namelijk voor een minder groot verbruik van je databundel (4G/5G) dan de standaard MP3 stream. Ook is AAC grotendeels ontwikkeld voor smartphones waardoor je tijdens het luisteren een betere kwaliteit als MP3 kan ervaren.

Je kan de AAC stream als volgt benaderen:

 • Ga via je browser (bijv. Samsung Internet, Google Chrome, Safari) op je smartphone naar; rucphenrtv.nl/luister-live
 • Tik op het tandwieltje rechtsboven in beeld
 • Er zijn nu 2 opties beschikbaar. Tik nu op de 2de optie namelijk Mobiele Kwaliteit (AAC)
 • Tik nu op de Play button

Gefeliciteerd! Je luistert nu via AAC naar Radio Rucphen.

Luisteren via je smartspeaker

Beschik je over een Google Home/Nest? Dan kan je met 2 mogelijkheden via deze speaker naar Radio Rucphen luisteren. De eerste optie is door: “Hey Google, stream Radio Rucphen” te roepen naar je Google Home/Nest. De 2de optie vind je meteen hieronder.

 Casten naar je speaker

Beschik je over een Google Home/Nest, Chromecast of een andere smartspeaker/device? Dan kan je Radio Rucphen ook casten naar dit apparaat.  Hiervoor adviseren wij om Juke te gebruiken.

 • Ga op je smartphone naar de Google Play of IPhone App Store en download de Juke app
 • Doorloop nu de eerste gevraagde stappen in de Juke app
 • Tik op het vergrootglas rechtsboven in beeld
 • Typ Radio Rucphen in
 • Tik nu op het vierkantje met daarin de tekst Radio Rucphen en het logo van Rucphen RTV
 • Tik nu op de speaker rechtsonder in de balk
 • Kies je apparaat

Gefeliciteerd! Je hebt nu Radio Rucphen gecast naar je smartspeaker/device

Geen speaker icoon in beeld? Check dan of je verbonden bent met het wifi netwerk waarop je speaker of device is aangesloten.  Al verbonden met wifi? Dan beschik je helaas niet over een ondersteund apparaat en adviseren wij je om via rucphenrtv.nl/luister-live naar ons te luisteren

 Luisteren via je PC of laptop

Als je via je PC of laptop luistert adviseren wij je om via onze MP3 stream te luisteren. Deze is al standaard geselecteerd op rucphenrtv.nl/luister-live en je hoeft hiervoor dus niks te doen.

Luisteren via je favoriete platform

Radio Rucphen staat op heel veel online radio platformen (bijv. TuneIn, Mytuner en Juke). Op deze platformen is de overstap bekend en hoef je hierbij dan ook niets te doen.

 Luisteren via je internetradio

Bij de meeste internetradio’s wordt onze overstap automatisch verwerkt. Echter moet de nieuwe URL bij sommige internetradio’s handmatig worden ingevoerd. Omdat er per toestel een andere manier van werken is raden wij je aan om voor het handmatig invoeren van een radiozender de handleiding van je internetradio raad te plegen.

De URL die je moet invoeren is: https://stream.rucphenrtv.nl/radiorucphen.mp3

 Stream URL’s

Luister je via een andere manier waarvoor je een URL nodig hebt naar Radio Rucphen? Dan zijn dit de URL’s waarop wij te beluisteren zijn:

https://stream.rucphenrtv.nl/radiorucphen.mp3

https://stream.rucphenrtv.nl/radiorucphen.aac

 Alle technische medewerkers van Radio Rucphen proberen dagelijks voor de beste luisterervaring van jou als luisteraar te gaan. Hierdoor zijn zij weleens genoodzaakt om een bepaalde handeling uit te voeren waardoor het even stil is op de zender of er even iets niet werkt. Als dit het geval is willen wij je vriendelijk verzoeken om bij een stilte of niet werkende zender/stream even 15 minuten te wachten. Is het probleem ? Neem dan even contact op door een mailtje te sturen naar techniek@rucphenrtv.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Django Wagner - Als Jij Niet Kiezen Kan

Laden...

Laden

Laden…