VERPLAATSBARE BOOMBAKKEN VOOR GROENERE GEMEENTE

De gemeente Rucphen zet zich in voor een groenere en aantrekkelijkere openbare ruimte. Dit doet men in lijn met de doelstellingen van het groenbeleidsplan ‘Groen R Groenbeleid’. Daarom plaatst men binnenkort innovatieve boombakken op de Markt in Rucphen, het plein aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge en bij de achteringang van het gemeentehuis in Rucphen.

De bedoeling is dit aantal op termijn uit te breiden. Door de vaak beperkte fysieke ruimte boven en onder de grond voor bomen is er gekozen om op deze plaatsen cortenstaal boombakken te plaatsen. Elk van deze bakken heeft een uitsnede in de vorm van de letter ‘R’ op de flanken in de rechter bovenhoek wat zorgt voor herkenbaarheid. De boombakken zijn verplaatsbaar, daarom veelzijdig in te zetten.

De bomen groeien in speciale potten die lijken op grote airpotten. Hierin hebben ze goede groeiomstandigheden, vergelijkbaar met de grond. Na een paar jaar kan men de bomen in de grond zetten en de boombakken weer vullen met nieuwe jonge bomen. De boombakken worden geplaatst als onderdeel van het Centrumplan Rucphen. Hierin is samen opgetrokken met enkele ondernemers uit Rucphen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John Travolta - Sandy

Laden...

Laden

Laden…