VERPLICHTE VLEERMUISCHECK BIJ SPOUWMUURISOLATIE

De verplichte ‘vleermuischeck’ bij spouwmuurisolatie van woningen kan zeer nadelige gevolgen hebben voor Nederlanders met een huurwoning. Het ligt namelijk voor de hand dat dit onderzoek, dat al gauw 3500 euro kost, woningcorporaties ervan weerhoudt om op korte termijn de spouwmuren van hun woningportefeuille na te isoleren.

Daarmee lopen huurders gemiddeld 300 euro per jaar aan energiekostenbesparing mis, zo becijfert vergelijkingswebsite Slimster.nl Aangesloten isolatiebedrijven geven aan dat het ‘natuurvrij’ maken van een woning voorafgaand aan isolatie voor tot wel acht maanden vertraging zorgt. Gemiddeld genomen zorgt het na-isoleren van de spouwmuur ervoor dat het gasverbruik met zo’n 20% afneemt.

Uitgaande van een gemiddeld verbruik van 1200 kuub per jaar en een tarief van 1,25 euro per kuub goedkoper kun je momenteel geen contract afsluiten en bespaar je hiermee dus 300 euro per jaar. Zeker voor mensen waarvan het percentage dat de isolatie van hun eigen woning als onvoldoende beoordeelt is dit onder huurders dan ook ruim twee keer zo hoog als onder kopers.

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Cazilia - Echte Vrienden

Laden...

Laden

Laden…