VERSLAG RUCPHEN TOEN EN NU IN ST. MARTINUSKERK

Op 26 maart was de opening van de expositie van de schilderijen van Jos Antens. Deze middag werd door Rucphen Toen en Nu samen met de parochiekerncommissie Rucphen georganiseerd. Na het openingswoord van Jan Struijs, hield Ad Goossens een presentatie over het ontstaan van de parochie in Rucphen en de Lodewijkskerk.

Van scheiding tussen Baronie van Breda en Markizaat van Bergen op Zoom, via de turfwinning, bezoeken aan diverse pausen en oorlogen, tot en met verzoeken aan Koning Lodewijk Napoleon en de huidige moderne tijd. Vervolgens sprak Jos Antens over de 39 schilderijen die door hem geëxposeerd werden. De sprekers werden afgewisseld door muziekfragmenten op het kerkorgel, gespeeld door Anton Bogaarts.

Daarna was er gelegenheid deze werken persoonlijk te bekijken, waarbij een heel leuk element is dat QR-codes bij de schilderijen zijn aangebracht zodat de bezoeker verdere informatie hierover kan verkrijgen! De schilderijen zijn heel de maand april op dinsdag van 10.00- tot 12.00 uur en op vrijdag van 13.00-  tot 15.00 uur nog te bekijken.

foto’s: Rucphen Toen en Nu

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel1

Laden...

Laden

Laden…