VERVANGING HULP BIJ ZIEKTE NIET ALTIJD GOED GEREGELD

Als hun vaste hulp ziek is, of op vakantie, zitten Wmo-cliënten in de gemeente Rucphen regelmatig even helemaal zonder hulp. “We krijgen geen vervanging als de vaste hulp uitvalt.” In een enquête onder Rucphense Wmo-cliënten liet bijna de helft (42%) weten dat ze niet tevreden zijn over de vervanging van hun vaste hulp in 2022, als die niet kon komen. Hetzelfde percentage was wel tevreden.

In de toelichting die mensen op hun antwoorden kunnen geven schreven sommigen op dat er bij ziekte of vakantie helemaal geen vervanging kwam, of dat die minder werk verzette dan de vaste hulp. In buurgemeente Halderberge kwam eerder dit jaar precies hetzelfde knelpunt aan het licht. Honderden inwoners van Rucphen krijgen hulp in het huishouden.

Meer dan 70% van alle mensen die daar hulp krijgen vanuit de Wmo krijgt (ook) deze vorm van hulp. Al zijn mensen verdeeld over de situatie als hun vaste hulp niet komt, over die vertrouwde gezichten zijn verreweg de meeste Rucphenaren positief. Meer dan 80% is blij met hoeveel werk de hulp doet en de manier waarop.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
10:20 Dijk with Ik Kan Het Niet Alleen (03:54)

Now on air:

with

Next on air:
10:24 Blof with Alles Is Liefde (03:26)
10:27 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:30 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)

Laden...

Laden

Laden…