VIER OP DE VIJF JONGEREN WILLEN GEEN HELM DRAGEN.

Vier op de vijf jongeren dragen geen fietshelm tijdens het fietsen en zal dat in de toekomst ook niet doen. De voornaamste reden om volgens jongeren geen helm te dragen, is dat zij het niet nodig vinden, blijkt uit onderzoek van stichting TeamAlert. De fiets is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Nederland en heeft een prominente rol in het Nederlandse verkeer. Hierdoor heeft de fietser een groot aandeel in het aantal verkeersdoden.
(1/3)
De voornaamste reden om geen fietshelm te dragen, is dat zij dit onnodig vinden. De jongeren vindt de fietshelm onhandig om mee te nemen en er stom uitzien. Een reden voor jongeren om geen fietshelm te dragen, is dat anderen om hen heen dit ook niet doen. Vier op de vijf jongeren zullen ook in de toekomst geen helm dragen, slechts 5% van de onder vraagden wil dit wel doen.

(2/3)
Jongeren denken dat een fietshelm veilig is en hen zal beschermen, mochten zij op de fiets een ongeval hebben. Zij schatten in dat een helm kan bijdragen aan het voorkomen van hoofdletsel. Toch vinden de meeste jongeren dat ze geen helm hoeven te dragen, omdat fietsen niet gevaarlijk is. Jongeren zien wel de voordelen van de helm, maar deze wegen niet op tegen de nadelen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…