VLEERMUIZEN VAKER STRUIKELBLOK BIJ ISOLATIE HUIZEN  

Vleermuizen zorgen steeds vaker voor problemen bij het isoleren van woningen, merkt Homedeal. “De wetgeving en richtlijnen zijn onduidelijk, waardoor het voor iedereen lastig is om te weten hoe verder te gaan met isolatieplannen”, zegt Piet-Jan Dijkstra, voorzitter van Isolerend Nederland. Oudere gebouwen, zoals woningen, zijn vaak leefgebieden voor vleermuizen.

Isolatiewerkzaamheden in deze gebouwen kunnen storend zijn voor deze beschermde diersoort. De Wet Natuurbescherming verbiedt handelingen zoals het verstoren en beschadigen van rust- en verblijfplaatsen van beschermde soorten, zoals vleermuizen. Het is voor isolatiebedrijven ontzettend moeilijk om hun werkzaamheden te blijven uitvoeren, binnen de voorwaarden van de wet.

De Raad van State stelt dat er eerst een ecologisch onderzoek moet worden uitgevoerd wat al snel duizenden euro’s kost. Dan haakt de consument uiteindelijk af. Meer informatie over de regelgeving rondom isoleren en vleermuizen vind je op: www.homedeal.nl/inspiratie/vleermuizen

Foto: Homedeal

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…