VOEDSELBANK ETTEN-LEUR IN DE KNEL

Het leven wordt in rap tempo duurder en ook bij voedselbanken in de regio merken ze dat. De gevolgen voor de instellingen in Moerdijk en Etten-Leur zijn heel anders. Waar Moerdijk ervan uitgaat de drukte goed aan te kunnen, zit Etten-Leur met de handen in het haar door de capaciteit van de locatie.

Het aantal mensen dat noodgedwongen van de voedselbanken gebruik moet maken, stijgt fors merkt bestuurslid Peter Geurtsen van de voedselbank, door het aantal aanvragen die binnen komen. Het aantal pakketten dat ze wekelijks uitgeven, is dit jaar gegroeid van 87 naar 127, dat is verontrustend door het capaciteitsprobleem.

Voedselbank Etten-Leur zit op bedrijventerrein Vosdonk-Zuid, maar groeit uit zijn jas. We hebben nu 150 m2, verdeeld over twee verdiepingen. Dat is niet ideaal. Er is berekend dat we op deze plek maximaal 135 deelnemers kunnen bedienen.

Nog 8 en de voedselbank moet een stop op nieuwe aanvragen zetten. De uitgifte verspreiden over meerdere dagen, gaat niet. Er kunnen niet meer pakketten opgeslagen worden.

Geurtsens instelling werkt ook voor inwoners van Zundert en Rucphen. Die krijgen een eigen vestiging in Zundert, maar de pakketten blijven ze in Etten-Leur samenstellen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…