VOORLEESEXPRESS ZOEKT VRIJWILLIGERS      

Het thema van de Kinderboekenweek van 4-15 oktober is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Dit thema sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van de VoorleesExpress. Deze vrijwilligers komen wekelijks thuis bij gezinnen waar kinderen moeite hebben met taal. Ze lezen, praten en doen taalspelletjes. Samen met ouders zoeken ze naar leuke manieren om de taalontwikkeling en lezen te stimuleren.

Kinderen die thuis actief worden gestimuleerd bij het verbeteren van leesvaardigheden presteren beter op school en deze positieve invloed blijft gedurende de verdere levensloop.  Dat blijkt uit onderzoek. Veel ouders vinden het lastig om een taalrijke thuisomgeving te creëren, doordat ze zelf moeite hebben met taal en lezen. Voor hen is voorlezen niet vanzelfsprekend.

Sinds 2009 hebben vrijwilligers al 144.000 bezoeken gebracht aan 7.200 gezinnen in Brabant. Omdat de VoorleesExpress zoveel gezinnen thuis bezoekt, zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers. De nadruk ligt op plezier. Taal moet vooral leuk zijn. Kinderen gaan significant vooruit in verhaalbegrip. Dus als vrijwilliger maak je echt het verschil.

Ahmed en familie, en vrijwilliger Lizzy
foto: voorleesexpress

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

ABC - The Night You Murdered Love

Laden...

Laden

Laden…