VOORRANG EIGEN INWONERS BIJ TOEWIJZEN HUIS?

Is het mogelijk om ‘eigen mensen’ in Etten-Leur voorrang te geven als nieuwe woonruimte beschikbaar komt? Op verzoek van een raadsmeerderheid gaat wethouder Jean-Pierre Schouw het onderzoeken. Het voorstel van CDA en Leefbaar kreeg brede steun. Het kwam aan de orde bij de behandeling van de startnotitie Stationsplein 3, een plan voor de bouw van vier woontorens. Acht hoog maximaal.

Het vertrekpunt is om het gesprek met de omgeving aan te gaan. Pas daarna kan de raad zich erover buigen. Wijkbelang Centrum-Oost en een aantal direct omwonenden zijn er niet blij mee. Anderen juist weer wel, er is veel vraag naar woningen van mensen binnen en van buiten Etten-Leur. En laten we die eerste groep nou eens voorrang geven op mensen van buiten, stelde raadslid Ronnie Buiks (CDA) voor.

Het belangrijkste struikelblok voor Ons Etten-Leur, D66 en in mindere mate PvdA/GroenLinks, vormde de aanpassing van het plan voor het soort woningen die er gebouwd worden. Onderzoek heeft geleerd dat er in dit gebied meer behoefte is aan middel dure huur- en goedkope koopwoningen voor starters. Ook over het parkeren zal nog discussie gevoerd moeten worden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Joe Dolan - You're Such A Good Looking Woman

Laden...

Laden

Laden…