VRACHTVERKEER NOG TE VAAK DOOR DORPSKERNEN RUCPHEN

De omleidingsroute Rucphen mag dan in de laatste aanlegfase zitten, nog steeds rijdt veel vrachtverkeer door de dorpskernen.

Terwijl er juist een verbod is om door de dorpscentra te rijden. Het effect van de route om de dorpen heen is te verwaarlozen. PVV-raadslid Wesley Tack heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Over de verkeersdruk, maar ook over de handhaving.

Aan de navigatiesystemen ligt het niet, die sturen het vrachtverkeer inmiddels over de omleidingsroute. Het is de macht der gewoonte de oude route te pakken.

De klachten over het vrachtverkeer komen uit met name de Noorderstraat, de Vorenseindseweg en de Bremstraat. Volgens het PVV-fractielid ligt er een gezamenlijke klacht van de bewoners van de Noorderstraat op het gemeentehuis.

Ook langs de Raadhuisstraat in Rucphen-dorp rijdt nog steeds veel groot verkeer, terwijl de bocht achter dorpshuis Agora nauwelijks te nemen valt door vrachtwagens of bussen. Zegge kampt nog altijd met verkeer tussen de A17 en A58. Dat blijft een sluiproute.

Van de vijf dorpen is het in Schijf het rustigst. De enige plek in onze gemeente waar bestemmingsverkeer rijdt. Burgemeester en wethouders hebben de vragen van de PVV in behandeling.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Catharina Hulters - Wat Kan Het Me Ook Schelen

Laden...

Laden

Laden…