VVN PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN MET FIETSHELM OP

Komende weken zullen ruim 170.000 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 deelnemen aan het VVN praktisch verkeersexamen, een initiatief dat cruciale fietsvaardigheden, zoals hand uitsteken bij het afslaan en veilig navigeren in het verkeer benadrukt. Dit examen, dat voor de meeste scholen plaatsvindt tussen april en juni, brengt kennis en vaardigheden in de praktijk op een gestructureerde wijze.

De aftrap is donderdag 4 april 2024 bij basisschool K.B.S Wolderweide in Harderwijk. Navigeren door het verkeersdoolhof is door toenemende drukte van verschillende voertuigen op weg en fietspad, een steeds moeilijkere uitdaging. Vooral complexe handelingen zoals links afslaan vergen aandacht, waarbij het noodzakelijk is over de linkerschouder te kijken, de arm uitsteken en veilig de afslag nemen.

VVN benadrukt dit jaar de rol van fietshelmen in de verkeersveiligheid. Een fietshelm kan het risico op ernstig of dodelijk hersenletsel aanzienlijk verminderen. Daarnaast organiseert VVN de ontwerpwedstrijd ‘Ontwerp je Eigen Fietshelm’. Deze biedt kinderen de kans creatief bezig te zijn terwijl ze leren over het belang van veiligheid in het verkeer en wat zij zelf kunnen doen om dit te verbeteren.

Foto’s: Veilig Verkeer Nederland

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…