WAT IS BIOLOGISCH?

Biologisch is een verzamelnaam voor landbouwmethoden en voeding die voldoet aan eisen op gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. Deze landbouw is de oudste vorm. Bij de productie ervan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt.

Er worden geen gifstoffen of kunstmest gebruikt. Biologische producten zijn herkenbaar aan de keurmerken: EKO, Europees Biologisch en Demeter. Biologische landbouw? Boeren wisselen verschillende soorten gewassen op een stuk land af: Wanneer er een plaag is helpt het op deze manier om gewassen te planten die minder gevoelig zijn voor plagen. De plaag verdwijnt dan weer.

Om boeren toekomst te bieden moeten ze overstappen naar biologisch telen. Als we in de winkels bio producten kopen betekent dit investeren in een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Boeren en tuinders kunnen overstappen naar deze vorm van landbouw. Voedsel betekent brandstof voor ons lichaam. Het ondersteboven ophangen van een vlag en een boerenzakdoek helpt de boeren niet.

Mans de Jong

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Hot Butter - Popcorn

Laden...

Laden

Laden…