WEDSTRIJD BRANDWEERLIEDEN IN OUDE ZWEMBAD RUCPHEN

Een bijzondere competitie vond zaterdag 22 april plaats in de gemeente Rucphen. Geen sporters maar brandweerlieden streden in De Binnentuin om de 1e plek in de Hoofdklasse. Organisatie en begeleiding waren in handen van het korps Rucphen, van Brandweer Midden- en West-Brabant. Nog niet eerder heeft dit korps een hoofdklassewedstijd georganiseerd. Dit ging prima in het leegstaand zwembad.

Het scenario: een bedrijf verricht werkzaamheden aan het dak. Er ontstaat een brand waardoor er een gasfles ontploft. Deze komt terecht in het zwembad waardoor de steiger en kraan omvallen. Een medewerker van het bedrijf raakt bekneld onder de stalen balk die hieraan hing. Drie slachtoffers telt het incident, gespeeld door brandweerlieden van het Rucphens korps.

De teams komen uit verschillende regio’s, elk team bestaat uit 6 personen; bevelvoerder, chauffeur en 4 ploegleden. Daarboven staat de Officier Van Dienst, deze coördineert en stuurt aan. De twee beste teams gaan door naar de landelijke wedstrijden. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr was al vroeg van de partij om de ploegen welkom te heten en de deelnemende teams succes te wensen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Koorn Pik & De Dorsvlegels - De Koeiestal

Laden...

Laden

Laden…