WEER KRUIDENBIJEENKOMSTEN HEEMTUIN RUCPHEN

Vanwege grote belangstelling voor de kruidenbijeenkomsten, wil men een serie kruidenbijeenkomsten organiseren in de periode maart-april 2024. Deze bijeenkomsten zijn op zaterdagochtenden, er zijn nog enkele plaatsen vrij. De data zijn: 2 maart. 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart en 6 april. Inloop is vanaf 9:15 uur. Om 9.30 uur starten we en stoppen om 12:00 uur.

Op het eerste gezicht normale planten als brandnetel, smeerwortel, goudsbloem en paardenbloem hebben veel te bieden. Ze kunnen een bezoek aan de huisarts voorkomen als het gaat om verkoudheid, verwonding, hoofdpijn of een verrekte spier. Kruiden kun je op allerlei manieren gebruiken; in thee, als kompres, zalf of tinctuur. Ook bij je eten, verzorging van je huid, als hulpje in de tuin en meer.

In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen, kun je tijdens de 6 bijeenkomsten kennismaken met de geheimen en de geneeskrachtige werking van kruiden uit je eigen tuin of uit het wild. Tijdens deze ochtenden ga je ook zelf een tinctuur, zalf of olie maken. Meer informatie of inschrijving: heemtuin@heemtuinrucphen.nl   onder vermelding van Kruiden voorjaar 2024.

Smeerwortel                                                           Vrouwenmantel foto’s: Jan Nuijten

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Duijts & Marianne Weber - Als Ik Alles Had Geweten

Laden...

Laden

Laden…