WEGGEBRUIKERS BEREID HOUDEN SNELHEIDSLIMIET 30 KM

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is voorstander van het verlagen van de snelheid binnen de bebouwde kom van 50 km/uur naar 30 km/uur. Dit zorgt onder meer voor een groter veiligheidsgevoel. Zo blijkt uit een representatief onderzoek dat VVN recentelijk deed onder weggebruikers. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat de bebouwde kom veiliger wordt met een 30 km/uur norm.

Het grootste onveiligheidsgevoel in woonwijken komt door automobilisten die te hard rijden. Dit toont niet alleen het eerder benoemde onderzoek aan, maar dit wordt ook bevestigt door de jaarlijkse flitspeiling van VVN onder enkele honderden ondervraagden. Te hard rijdende auto’s en busjes of scooters van bezorgdiensten zijn de grootste veroorzaker van een onveilig gevoel in het buurtverkeer.

Van 50 km/uur naar 30 km/uur is een positieve en haalbare ontwikkeling. Er is een grote bereidheid onder automobilisten om zich aan een aangepaste snelheidslimiet te houden. VVN roept gemeenten op om vaart te maken met de invoering van de snelheidsnorm van 50 km/uur naar 30 km/uur en biedt advies, gedragsinterventies en campagnematerialen.

Voor informatie: vvn.nl/nieuws/nader-belicht

Veilig Verkeer Nederland

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Next on air:

Laden...

Laden

Laden…