WEINIG BRABANDERS MAAKTEN BEZWAAR WOZ-WAARDE

Vorig jaar werd in Noord-Brabant ruim 35.400 keer bezwaar gemaakt tegen de WOZ-waarde. Naar verhouding ligt het aantal bezwaarmakers in Noord-Brabant iets lager dan landelijk gemiddeld, al zijn er wel grote verschillen per gemeente. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, op basis van data van het CBS, COELO en de Waarderingskamer. Elk jaar bepalen gemeenten de WOZ-waarde van koopwoningen.

Met behulp van deze waarde schatting bepalen zij hoeveel gemeentelijke belasting je betaalt. Ben je het niet eens met de WOZ-waarde? Je kunt dan tot 6 weken na de datum van de WOZ-beschikking bezwaar maken bij de gemeente. Hoe hoger stijging van de WOZ, hoe meer bezwaren. De WOZ voor dit jaar is gebaseerd op het prijspeil van woningen op 1 januari 2022.

Benieuwd hoe het zit in jouw gemeente? Op de onderzoek pagina van Independer vind je alle cijfers over het aantal bezwaren en de stijging van de WOZ-waarde. Gemeenten gebruiken de WOZ voor de OZB (onroerendezaakbelasting) en soms de rioolheffing. De belastingdienst gebruikt de WOZ voor de inkomstenbelasting (het eigenwoningforfait). Een hogere WOZ heeft dus invloed op verschillende kostenposten. Hoe het er in uw eigen gemeente voorstaat kunt u vinden op:

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Angelo Presti - Als Ik Zie Dat Jij Weer Kijkt

Laden...

Laden

Laden…