WEST-BRABANT VOOROP IN HERBOREN FILELEED

De snelwegen A27 en A58 in West- en Midden-Brabant staan met stip op 1 en 2 in de dagelijkse file top-10 van de ANWB. Ze zijn zowel in kilometers als in tijd gemeten weer bijna net zo lang als vóór de corona crisis. Dat constateert reizigersorganisatie ANWB op basis van haar filecijfers over het voorbije jaar.

De zogeheten filezwaarte (lengte x duur van de files) in de maanden april tot en met december was landelijk nog maar 12 procent lager dan in diezelfde periode in het pre-corona jaar 2019. In Brabant was dat 4 procent.

In de file top-10 steeg de A27 tussen Breda en Utrecht – met name ter hoogte van het traject Werkendam-Lexmond) naar de eerste plaats. Gevolgd door de A58 tussen Breda en Eindhoven, vooral op het gedeelte Moergestel-Oirschot

Ook in de ochtendspitsen vallen de A27 en A58 op wat betreft filezwaarte. En die A27 tussen Breda en Utrecht is in de avondspits de traagste koploper van het land.

Opvallend is dat de ochtendfiles wat zijn verschoven naar een later tijdstip, tussen acht en half negen. Verder is opmerkelijk dat de filezwaarte op maandagochtend met bijna 40 procent is gedaald, wellicht omdat die werkdag nog veel mensen thuis aan de slag gaan.

Bron: BN de Stem

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…