WIE IS DE BESTE BERMBEHEERDER VAN NEDERLAND

Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leefgebied voor vlinders en talloze andere planten en dieren. De Vlinderstichting bevordert bloemrijke bermen, door opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot natuurvriendelijk beheer.

Ook bij het tegengaan van biodiversiteitsverlies spelen bermen, dijken en groenstroken een belangrijke rol. Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer.

Nomineer de organisatie, instantie of persoon die volgens u het beste bezig is voor biodiversiteit in de bermen door de vragenlijst op: www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder  in te vullen. Maak een foto van de mooiste berm en stuur hem mee. U kunt indienen van 15 april tot 15 mei 2024. Van 1 tot 21 juni kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriet op de website van De Vlinderstichting.

Foto’s bloeiende bermen. Kars Veling

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…