WIE VAKER LACHT HEEFT BETERE SOCIALE CONTACTEN

Als je lacht komen er geluk hormonen vrij, word je vrolijk en problemen lijken minder groot. Maar wat als er even niets te lachen valt? Je kan bijvoorbeeld op lachcursus.

Geen gekke gedachte, want als we lachen maken we dopamine en serotonine aan: geluk hormonen die zorgen voor een tevreden blij gevoel, waardoor je meer energie hebt, lichter in het leven staat en makkelijker contact maakt. Een lach geeft het signaal af dat je openstaat en het goed bedoelt. Een schaterbui is goed voor je hart en regelmatig lachen verbetert je immuunsysteem.

Buig vervelende gesprekken om naar positieve. Begin over dingen die wél leuk zijn. Breng de sfeer er weer in door een grappige vraag te stellen of een luchtig verhaal te vertellen. Zet een blij nummer op tijdens een klusje in huis. Het volume kan hard, er mag gedanst worden en lach voluit.

Glimlach op straat wat vaker naar een voorbijganger. De kans dat je een lach terugkrijgt is groot en geeft een positief gevoel. Wees vriendelijk en mild naar jezelf. Besef dat je niet perfect bent, dat je goed bent zoals je bent, en dat fouten maken erbij hoort. Lach erom, dat werkt bevrijdend. Zo ontwikkel je zelfspot dat werkt op de lachspieren.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…