WILLEMIJN EN OVIE TE GAST BIJ DE SENIOREN EXPRESS

Donderdag 26 oktober waren Willemijn Seelen en Ovie Grimminck van de Stichting “Anna Voor Zorg”  te gast in de studio. Ze kwamen vertellen over hun organisatie. De beide verlegen dames kwamen langzaam op gang maar vertelden zeer gedetailleerd wat Stichting Anna Voor Zorg precies doet. Ze zijn werkzaam in een groot gebied, zoals de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen en Halderberge.

Hun organisatie is een thuiszorgorganisatie die cliënten helpt en ondersteunt bij lichamelijke verzorging. Dat varieert van steunkousen aandoen tot het douchen van de client, maar ook verpleging (wondzorg, stomazorg etc.) wordt door hen gedaan. Zo’n kleine 30 zorgverleners zijn er werkzaam. Door hen wordt geen huishoudelijke hulp gedaan, maar alleen persoonlijke verzorging en verpleging.

Op de vraag waarom ze dit beroep hebben gekozen zei Willemijn dat ze het fijn vindt om mensen te verzorgen en heel graag mensen helpt, en dat ze dit als kind al wilde. Ovie is geen zorgverlener maar zit op kantoor om van alles en nog wat te regelen, te helpen met de administratie en de planningen het rooster samen te stellen. Ook in het kantoor in Bosschenhoofd zit Ovie vaak aan de telefoon.

foto’s: Seniorenexpress

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…