WINNAAR MONUMENTENPRIJS HALDERBERGE 2022

Op donderdag 8 september heeft wethouder Hans Wierikx in aanwezigheid van de gemeentelijke Monumentencommissie de Halderbergse Monumentenprijs uitgereikt. Het winnende monument is de (voormalige) Mariaschool in Oudenbosch. De prijs is uitgereikt aan de heren Cor Koopmans en Paul Buijs en bestaat uit een speciaal ontworpen schildje en een cheque van € 750.

De gemeente Halderberge heeft grote waardering voor de herbestemming van de voormalige Mariaschool tot appartementen. De Mariaschool is het vroegere externaat van de Congregatie van de Broeders van Saint Louis die hier lesgaven.

De Mariaschool bleef leeg tot de heren Cor Koopmans en Paul Buijs zich melden bij de gemeente Halderberge. Zij maakten op basis van de bestaande plattegronden een plan voor de herbestemming van de Mariaschool tot woningen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande structuren blijven de verbouwingswerkzaamheden overzichtelijk en is er weinig afval. Daarnaast blijft op deze manier het gebouw zeer authentiek, zodat de monumentale waarden sterk overeind blijven en een waardevol onderdeel van het historische complex Saint Louis voor de toekomst bewaard blijft.

foto: Gemeente Halderberge

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…