ZESTIENDE OPSCHOONDAG IN RUCPHEN.

Vrijdag 18 maart geeft wethouder René Lazeroms het startsein voor de zestiende editie van de opschoondag in onze gemeente. Op deze dag zetten leerlingen zich in om zwerfafval op te ruimen en gaan ze aan de slag met het afvalproject ‘Afval is grondstof en geen zwerfafval’.

Wethouder Lazeroms krijgt het symbolische ‘afvalstokje’ uit handen van collega wethouder Kees van Aert uit gemeente Etten-Leur. Leerlingen van het Munnikenheide College uit Etten-Leur hebben het afvalproject al afgerond, nu is het de beurt aan Rucphen!

Wethouder Lazeroms: ‘Het probleem met zwerfafval houdt natuurlijk niet op bij gemeentegrenzen dus de oplossing gaat ook over die grenzen heen. Het is mooi dat we via onze jeugd en het afvalproject de handen ineen slaan.

Barbara Baelemans, directrice van het Munnikenheide College Rucphen, en wethouder Lazeroms ondertekenen het convenant waarmee ze de deelname bezegelen.

Afvalproject ‘Afval is grondstof en geen zwerfafval’

Ronald Reinhoudt en Jolanda Jochems ontwikkelden samen met de deelnemende scholen, in opdracht van gemeente Rucphen, het scholenproject ‘Afval is grondstof en geen zwerfafval’. Dit afvalproject omvat een leerlijn voor groepen 1 t/m 8 van het Primair Onderwijs en de leerjaren 1 t/m 3 voor het Voortgezet Onderwijs.

In totaal krijgen ruim 650 leerlingen uit onze gemeente gastlessen en workshops over afval van Ronald Reinhoudt en Jolanda Jochems. Door corona gebeurt dat wat meer verspreid over de tijd dan in voorgaande jaren.

  • Op het Munnikenheide College in Rucphen krijgen leerjaar 1 en 2 gastlessen op 18 maart, 8 april, 21 en 22 april in hun projectweek en 10 mei. Ook ruimen ze dan afval op langs de uitvalswegen van de school tijdens opruimlessen.
  • Basisschool St. Martinus voert het afvalproject uit met de hele school. Op 23 t/m 25 mei worden de gastlessen gegeven en op 8 t/m 10 juni de workshops.
  • Basisschool Mariadonk gaat met de gehele school aan de slag met het afvalproject op 11 t/m 14 april.
  • Basisschool Het Palet doet mee met groep 4 en 5. Zij krijgen op 21 maart gastles en op 28 maart de workshop

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

Frans Vergouwen with Muziekparadijs3

Next on air:
11:55 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)
11:59 Koen Witteveen with Samen (03:06)
12:02 Carl Perkins & Duane Eddy & Mavericks with Matchbox (06:18)

Laden...

Laden

Laden…