ZLM TOUR 2022 SLUIT AF MET BRABANTS SLOTWEEKEND.

Met vier echte wielergemeenten kent de ZLM Tour dit jaar een volledig Noord-Brabants slotweekend. Gemeenten Rucphen, Geldrop-Mierlo, Drimmelen en Zundert tekenen dit jaar voor de afsluiting van de vijfdaagse ZLM Tour, verreden van 8-12 juni.

Net als voorgaande jaren is de ZLM Tour opnieuw dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. Tijdens de laatste editie van de ZLM Tour in 2019 wisten onder andere Dylan Groenewegen en Caleb Ewan te zegevieren in etappes, terwijl Mike Teunissen er vandoor ging met de eindzege; renners die even later in de Tour ook succesvol bleken. De verwachting is dat ook dit jaar weer diverse topsprinters aan de start gaan verschijnen in de ZLM Tour.

Sint Willebrord – Mierlo
Op zaterdag 11 juni rijdt het profpeloton van het westen van Brabant naar het oosten van de provincie. Na een geneutraliseerde start vanaf het gemeentehuis in Rucphen, is de officiële start in de Dorpsstraat in Sint Willebrord, op de plek waar Jan Raas in 1978 de gele trui veroverde. Het dorp, gelegen in ‘wielergemeente van Nederland’ Rucphen, heeft sindsdien altijd een band gehouden met de Ronde van Frankrijk. In de Dorpsstraat liggen eretegels voor vrijwel alle Nederlandse geletruidragers uit de Tour en jaarlijks vindt er de Yellow Jersey Classic plaats.
Gefinisht wordt er die dag in de dorpskern van Mierlo, na onder andere een passage door de dorpskern van Geldrop. Wethouder Marc Jeuken is enthousiast over het binnenhalen van de ZLM Tour in gemeente Geldrop-Mierlo: “Ik ben erg blij met de komst van de ZLM tour in Geldrop-Mierlo. Een groot en bekend sportevenement in ons dorp is bijzonder en daar willen we een onvergetelijke dag van maken.”

Made – Rijsbergen
De afsluitende etappe van de vijfdaagse sprinterskoers vindt plaats in West-Brabant, voor een groot deel over de wegen waar later dit jaar ook de Ronde van Spanje gebruik van maakt. In de ZLM Tour vormt de gemeente Drimmelen het decor voor de beginfase van de slotrit op zondag 12 juni met een geneutraliseerde ronde over het parcours van de profronde van Made. Dat profcriterium werd ruim 75 jaar verreden op de maandag na Luik-Bastenaken-Luik en haalt net als de ZLM Tour altijd enkele grote namen naar het wielerdorp. Wethouder Harry Bakker is trots op de komst van de ZLM Tour naar zijn gemeente: “Voor ons het begin van een mooie wielerzomer met een aantal grote wielerrondes die Drimmelen passeren”.
De ZLM Tour finisht op zondagmiddag in Rijsbergen. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van sportwethouder van gemeente Zundert, Twan Zopfi, eindelijk uit: “Ik ben trots dat een sportevenement van dit formaat naar onze gemeente komt. Een sportief hoogtepunt! Het is fijn dat onze inwoners, na een periode van coronamaatregelen, een evenement hebben om naar uit te kijken.” De wethouder prijst daarbij de inzet van lokaal organisatiecomité Wielerdorp Rijsbergen: “Dit was nooit gelukt als we de handen niet zo intensief ineen hadden geslagen. We hebben het samen voor elkaar gekregen”. “Gezien de wielerhistorie van de gemeente Zundert is het mooi dat er weer eens een groot wielerevenement neerstrijkt”, voegt het organisatiecomité zelf nog toe.

Eerder werd al bekend dat de eerste twee dagen van de ZLM Tour zich volledig in Zeeland afspelen. Na de bekendmaking van de Zeeuwse en Brabantse etappes, worden binnenkort nog de ontbrekende Limburgse etappeplaatsen onthuld die op vrijdag voor de nodige hoogtemeters in de ZLM Tour gaan zorgen.
Fotografen: Peter van Rooij (foto 1), Charles van Campenhout.(foto 2)

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:56 Commercial with Rijsberge Vliegerdagen 2024 (00:39)
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)

Now on air:

with

Next on air:
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
11:03 Frans Vergouwen with Muziekparadijs3 (54:04)
11:57 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)

Laden...

Laden

Laden…