Het zoemt in Rucphen: gemeente en inwoners blij met komst van nieuwe “burgers”

Waarschijnlijk heb je ze op straat of in de plantsoenen al voorbij zien vliegen. “We hebben er een flink aantal nieuwe burgers bij! We zijn heel blij met de komst van de wilde bijen, want ze doen belangrijk werk. Als gemeente doen we er alles aan om deze nuttige burgers zich thuis te laten voelen. Wij zijn dan ook trots dat we officieel zijn erkend als bij-vriendelijke gemeente”, aldus wethouder Laura Matthijssen.

Bij-vriendelijke gemeente
Gemeente Rucphen heeft de eretitel bij-vriendelijke gemeente ontvangen. “We zijn hiermee een van de weinige in West Brabant”, aldus de wethouder.

Bij-vriendelijk inrichten
Nederland zoemt! is een landelijk initiatief, waarin gemeenten en terreineigenaren werken aan het bij-vriendelijker maken van de (semi-)openbare ruimte. De wilde bij heeft een gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Gemeenten spelen een grote rol in het beheer van openbaar groen en bij het enthousiasmeren van bewoners en ondernemers om tuinen en bedrijfsterreinen bij-vriendelijk in te richten en te onderhouden.

Samenwerken
“Maar dit doen we niet alleen. We werken samen met andere terreineigenaren, de natuurwerkgroep, de agrarische natuurvereniging, agrariërs en burgers. De komende jaren gaan we op de ingeslagen weg verder. Wij streven naar een fijnmazig netwerk voor de (wilde) bij”, besluit Laura Matthijssen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
11:58 Commercial with ElektraVer 2023 (00:25)
11:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
12:02 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)

Now on air:

with

Next on air:
12:05 Commercial with Maagdenberg 2024 (00:36)
12:07 Commercial with Korst Banden Fijnaart (00:16)
12:07 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Laden...

Laden

Laden…