ZOMEREXPOSITIES IN HET GEMEENTEHUIS IN RUCPHEN

Stichting De Kringloper laat in de vitrine zien welke prachtige en soms zelfs unieke spullen er bij een kringloopwinkel te vinden zijn. Wethouder Martijn Gijzen legt uit: ‘In een circulaire economie bestaat geen afval. Spullen die nog goed zijn, wisselen van eigenaar of krijgen een andere functie. Samen de afvalberg van 350.000 kilo per maand met 85% verkleinen.

De stichting biedt elke dag voor 70 inwoners een fijne arbeidsmatige dagbesteding. De Kringloper werkt samen met het Werkplein Hart van West-Brabant en ISD Brabantse Wal voor re-integratie van inwoners. In de andere vitrine vindt u een ode aan het wielrennen. De gemeente Rucphen is een bakermat voor de wielersport in Nederland. Veel wielerberoemdheden komen uit deze gemeente of wonen er.

Liefhebbers vinden uitdaging in grote wielerevenementen, en wedstrijden. De panelen in de grote hal zijn uitgerust met krachtige beelden van fotografe Mariëlle de Kock. De exposities zijn in de maanden juli, augustus en september te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Zelf exposeren? Mail naar: n.bennik@rucphen.nl

foto: Mariëlle de Kock

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
17:39 Espana Circo Este with Bau Bau Ciudad (02:54)
17:42 Jan Boezeroen with De Fles (03:15)
17:45 J-Jingle with Goud Van Oud 1 klinkt vertrouwd (00:04)

Now on air:

Ivan Heylen with De Wilde Boerendochter

Next on air:
17:49 D'n Henk with Zet De Kraan Maar Open (02:40)
17:52 Aaron D with Flashback (02:46)
17:55 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 1 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…