ZORGOPPAS VOOR GESPECIALISEERDE ZORG KINDEREN

Sinds september vorig jaar is de Zorgoppas actief in Etten-Leur. Ouders van een zorgbehoevend kind kunnen m.b.v. een gespecialiseerde oppas af en toe iets voor zichzelf doen. De ouders betalen een eigen bijdrage, de gemeente vergoedt de rest van de kosten. Het afgelopen jaar zijn er tien gezinnen geholpen door de Zorgoppas.

Zeven van deze gezinnen krijgen structureel hulp van de oppas, de andere drie icidenteel. Men denkt zo volgend jaar wel kunnen groeien om tot 19 gezinnen te helpen. De gemeente wil komend jaar meer inzet op communicatie rondom de voorziening. De Zorgoppas is er voor gezinnen met kinderen die extra gespecialiseerde zorg nodig hebben. Ouders zijn daar zelf vaak dag en nacht mee bezig.

Als je in aanmerkingkomt voor de zorgoppas kun je voor 8 euro per uur een gespecialiseerde oppas inhuren, behalve de 8 euro per uur is er ook nog een abonnement nodig van 9 euro per maand. De gemeente Etten-Leur legt per uur zelf 17 euro bij. Voor de voorziening is 25.000 euro gereserveerd.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Danique - In Dat Griekse Paradijs

Laden...

Laden

Laden…