ZORGPERSONEEL KRIJGT ER 15% SALARIS BIJ

Ziekenhuispersoneel hoeft volgende maand geen actie meer te voeren. De vakbonden en ziekenhuizen hebben een akkoord bereikt: zorgpersoneel krijgt er tot 15% salaris bij, ontvangt een hogere reiskostenvergoeding en krijgt het recht om onbereikbaar zijn. Om de werkdruk te verlagen, krijgen werknemers meer te zeggen over de werktijden en worden stagiaires niet meer meegeteld bij de bezetting.

Na een radiostilte van twee maanden zaten FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, werknemersvereniging FBZ, NU’91 en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen weer met elkaar aan tafel. Daarmee zijn acties die de ziekenhuizen half april zouden voeren van de baan. De NVZ komt nu met een fatsoenlijk cao-bod dat recht doet aan het belangrijke werk dat deze zorgmedewerkers dag in dag uit doen.

Volgens de NVZ heeft dit akkoord een flinke impact op de financiële huishouding van ziekenhuizen. Meerdere rapporten wijzen uit dat ziekenhuizen in de rode cijfers terecht dreigen te komen. Het zorgpersoneel krijgt ook meer invloed op hun rooster. Zij mogen als eerste aangeven welke diensten ze willen draaien. De gaten worden opgevuld met de inhuur van extern personeel.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…