ZUNDERT VIERT 170E VERJAARDAG VINCENT VAN GOGH

De bekendste Zundert naar Vincent van Gogh viert 30 maart zijn 170e verjaardag. Rondom deze mijlpaal worden diverse activiteiten georganiseerd in Zundert, maar ook in Brabant en Nederland. Op 30 maart 1853 werd de beroemde schilder geboren in Zundert. Zijn roots vormden een grote inspiratiebron voor zijn werk, ook in latere jaren. Niet alleen Zundert heeft de schilder beïnvloed.

Van het Van Gogh Huis, de kosterswoningen tot wandelingen in de landerijen waar Vincent graag kwam. Op verschillende plaatsen en momenten wordt stil gestaan bij de geboortedatum van Vincent van Gogh. Donderdag 30 maart om 10.00 uur is de presentatie Atlas Van Gogh Brabant in het Vincent van Gogh Huis Zundert. Diverse locaties in Brabant dragen sporen van zijn jeugd, familie, liefdes en vrienden.

Vincents Groote Liefde op vrijdag 7 april om 14.00 uur in het Vincent Van Gogh Huis. Om 170 jaar Van Gogh te laten leven worden rond zijn verjaardag zakjes zonnebloempitten uitgedeeld aan inwoners van de gemeente. Zo staat heel Zundert in de zomer vol met prachtige zonnebloemen. De eerste pitten worden geplant in de Vincent Pot. Ook wordt het kunstwerk rondom de zonnebloem van Thijs Segers onthuld.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…