ZWAAIGAT CONCERT VAN IQ AARMOEI-NIEKE

De kade zat vol mensen die enthousiast zwaaiden met de papieren ‘Ik zwaai naar het IQ’-handjes. In het water lagen sloepen en boten. Dat het 22-koppige in jacquet gestoken Aarmoei-nieke geen zangers heeft, werd ruimschoots goedgemaakt op de kade, iedereen zong alle liedjes uit volle borst mee. Stef Broos kwam Mijn Stadje vertolken, en zong Marion Emmerik het Zwaaigatlied van Annelieke Danen.

Zo kwam Martine van der Kar in een sloep aangevaren, terwijl ze Cadans van de stad zong. Ook ’t Kleine café aan de haven, Daar bij de waterkant van Eddy Christiani en De Woonboot van Stef Ekkel komen voorbij. In een Roosendaalse versie, dat wel. Het Reisje langs de Rijn werd een Reisje langs de Vliet, Vliet, Vliet. Bijzonder was het optreden van de zingende priester Claude Covemaeker.

Ook het Chanteymenkoor Roosendaal trad op. Het concert eindigde met een ode aan de Trommelaeren van Roesendaele. Samen met Tamboerkorps Sint Cecilia uit Zegge, speelde het IQ The New Start van Wim Laros. Spreekstalmeester Richard Nagtzaam deed ook de geschiedenis van het Zwaaigat uit de doeken. Het Zwaaigatconcert was een idee van Frans van der Groen, in 2013 overleden opperhoofd van het IQ.

foto’s: IQAarmoei-nieke

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Maywood - Give Me Back My Love

Laden...

Laden

Laden…